תרבות פנאי
בית עיצוב

אסטמה של העור אצל ילדים ומתח נפשי – האם יש קשר?

אורי צוות SYT
אורי צוות SYT

אורי, חוקרת, ידועה בתור כזו שחופרת לעומק עד שמוצאת את אשר על ליבה

אינספור מחקרים נעשו על הקשר בין הגוף לנפש.  בהקשר של העור שלנו, הרבה אנשים חושבים כי מדובר בסוג של מעטפת חיצונית שאיננה מושפעת ממה שקורה בתוך הגוף. אז האמת היא שהעור הוא האיבר הגדול ביותר בגוף הפיזי ותפקידו העיקרי הוא להגן עלינו מפני הסביבה. בנוסף, העור מהווה איבר המפריד בין האיברים הפנימיים שבגוף לבין הסביבה החיצונית. אחת המחלות הנפוצות בקרב פעוטות וילדים היא אסטמה של העור אצל ילדים. בשורות הבאות נציג בפניכם את הקשר הקיים בין מתח נפשי ולחץ לבין הופעה של אסטמה.

 

מה זה בכלל אסטמה של העור אצל ילדים?

מדובר במחלה שגורמת בין השאר לגרד קיצוני, אדמומיות וחוסר נוחות. יש כל מיני גורמים שיכולים לעודד את היווצרותה של המחלה, אך עם התנהלות נכונה, הקפדה על כללי היגיינה והגעה לרופא עור באופן קבוע, ניתן למנוע חלק גדול מהתסמינים ולהפחית את אי הנוחות באופן ניכר. למידע נוסף כנסו לאתר של העמותה הישראלית לאטופיק דרמטיטיס.

 

לחץ – מה עושה לעור שלנו?

כולנו מכירים את תחושת הלחץ או הסטרס בגוף. לחץ יכול לבוא לידי ביטוי בכל מיני דרכים. כאב ראש לפני פגישה או פרזנטציה חשובה, יובש בפה או דופק מואץ בזמן שאנחנו מתרגשים מאוד, כאבי בטן ועוד. למעשה, למתח נפשי יש השפעה ניכרת המעודדת סימפטומים פיזיים והרי ידוע כי כשאנחנו לחוצים, הרבה פעמים הדבר גורם להופעה של חצ‘קונים למשל. אותם תסמינים יכולים להחמיר את המצב הנפשי בו אנחנו נמצאים והנה הקשר בין מתח נפשי לבין איך שהוא משפיע על העור שלנו: רפואת העור רואה קשר ישיר בין הגוף הפיזי לנפשי. כלומר, הרבה פעמים שאנחנו לחוצים, עצבניים או מאוד מתוחים, יתחילו להופיע בעיות הקשורות לעור. יש גם מצבים בהם מחלות שהן רדומות לאורך שנים רבות כמו למשל מחלות עור אוטיאימוניות כמו פסוריאזיס למשל וכאשר הגוף נמצא במתח שיא, הן פשוט פורצות החומה.

 

איך שוברים את המעגל הזה?

בהתייחסות לקשר בין גוף לנפש, הרבה פעמים נוצרת סוג של מעגליות אשר גורמת להזנה. כלומר, הלחץ מוביל לכך שבעיות בעור פורצות, הבעיה שנוצרת לנו בעור מובילה לעוד ועוד מתח כי אנחנו רק רוצים להיפטר ממנה ואז היא מוחרפת וככה הכל חוזר חלילה. בעיה נוספת שגם היא קשורה במעגליות קשורה לתסמינים כמו גרד, גירוי ואדמומיות. כלומר, אנחנו מגרדים את עצמנו, מנסים להעלים את התסמינים אבל הם ניזונים מעצם הגירוד ואז מה שבעצם קורה הוא שמשתחררים כימיקלים שגורמים להופעה של אודם, כאבים ונפיחות. העצבים הופכים רגישים יותר כתוצאה מכך ושוב חוזר חלילה.

 

אז מה עושים?

המטרה שלנו שמדובר בבעיות עור עם דגש על אסטמה של העור שמופיעה כתוצאה מלחץ, היא קודם כל לשחרר את הלחץ. כלומר, אנחנו רוצים קודם כל לטפל במצב הנפשי בו אנחנו מצויים ולא בתסמיני העור. אנחנו רוצים לטפל במקור הבעיה. לפני הכל ניגש לרופא עור מומחה כדי לקבל אבחנה מדויקת לגבי הבעיה ממנה אנחנו סובלים. לא תמיד אפשר לטפל בלחץ, זה נכון, כי אנחנו בכל זאת חיים במציאות מורכבת, אבל לפחות אפשר לנסות להעלות את הסיבות ללחץ למודעות שלנו וזה כבר הרבה פעמים יוצר שיפור מדהים.

 

בנוסף, מומלץ למרוח קרם היפואלרגני להקל בתסמיני הגרד והאדמומיות, להקפיד ללבוש ביגוד מאוורר עשוי כותנה או פשתן ולשמור על ניקיון של העור. ניתן גם לנסות לשלב טיפולים מעולם הרפואה המשלימה שהרבה פעמים יכולים להקל באופן משמעותי.

פייסבוק
לינקדאין
ווטסאפ
כתבות נוספות שיעניינו אותך